Nieuws

Met het verschuiven van een bigbag gevuld met insectenmeel verrichtte Koning Willem-Alexander de officiële openingshandeling voor de nieuwe Protix-fabriek in Bergen op Zoom.

Zalmvoeders

De bigbag kwam in handen van Skretting-directeur Therese Log Bergjord. Skretting produceert onder andere zalmvoeders waarin insectenmeel wordt verwerkt als vervanger van vismeel.

Forse groei

Twee ondernemende ingenieurs Tarique Arsiwalla (links) en Kees Aarts (rechts) begonnen Protix in 2009. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot ’s werelds grootste insectenproducent.

In Bergen op Zoom is een nieuwe fabriek gerealiseerd voor de productie van de soldatenvlieg. Het eiwit en de olie van de soldatenvliegen worden verwerkt in diervoeders.

Hindernissen

Minister Carola Schouten (LNV) prees tijdens de openingsbijeenkomst de Protix-ondernemers voor hun vasthoudendheid en het overwinnen van de vele hindernissen. “En nog altijd zijn er barrières die moeten worden overwonnen.”

Schouten zegde toe bij de Europese Unie te blijven aandringen op het opheffen van de ban op het gebruik van dierlijke eiwitten in varkens- en pluimveevoer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.