Nieuws
health coach

Na een succesvolle pilot organiseert Prins Petfoods komend najaar een opleidingstraject tot Health Coach. Health Coaches helpen eigenaren van honden en katten bij alle dagelijkse zaken, zoals opvoeding, gedrag, voeding, gezondheid, dierenwelzijn en veiligheid.

De eerste professionals zijn gestart met een pilot van de Prins Health Coach opleiding. Het officiële opleidingstraject start op 30 september 2019. Het aantal deelnemers per groep is beperkt. Begin volgend jaar, 20 januari 2020, is de volgende mogelijkheid in te stappen in het opleidingstraject. Door de brede achtergrond is een Health Coach een toegankelijke adviseur die extra hulp kan bieden om praktische problemen samen met de huisdiereigenaren op te lossen, stelt de petfoodfabrikant. .

Opleiding

Het opleidingstraject is ongeveer een jaar. Het jaar wordt afgesloten met een examen. Gedurende het jaar worden verschillende modules gevolgd. Doordat alle modules meerdere keren per jaar worden gegeven, kunnen de deelnemers hun opleidingstraject qua tempo zelf indelen. Ook is het mogelijk om modules te herhalen. De modules bestaan naast praktijklessen bij Prins in Veenendaal veelal uit zelfstudie en e-learning.

Professionals

De opleiding tot Health Coach is geschikt voor iedereen die professioneel actief is in de dierenbranche. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken bij Prins Petfoods. Na aanmelding volgt een intake om de mogelijkheden van deelname te bekijken. Op basis van de motivatie en intake wordt gekeken of de opleiding passend is; er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Kosten

De volledige opleiding heeft een waarde van €4.750,-. “Het delen van kennis is één van onze belangrijkste kernwaarden. Daarom neemt Prins Petfoods een groot deel van deze kosten voor onze rekening”, licht het bedrijf toe. De kosten per deelnemer bedragen € 695,- voor de gehele opleiding. Deze kosten zijn inclusief lesmateriaal en catering tijdens lesdagen.

Lees ook: Prins neemt Martin Gaus academie over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.