Nieuws
Elanco
Bayer verkoopt de diergezondheidsdivisie aan Elanco.

Het Amerikaanse Elanco neemt de diergezondheidsdivisie van Bayer over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 7,6 miljard dollar. De overname moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten. Met de overname wordt Elanco het op een na grootste bedrijf in diergezondheidsproducten ter wereld.

Versterking

“De acquisitie van het Bayer Animal Health portfolio versterkt en versnelt onze strategie”, aldus algemeen directeur en bestuursvoorzitter Jeffrey Simmons van Elanco. “De overname zorgt voor een verhoogde aanwezigheid in belangrijke opkomende markten en breidt de innovatiekracht uit. In de nieuwe constellatie kunnen we onze focus op de dierenarts nog beter tot zijn recht laten komen. Bovendien kunnen we tegemoet komen aan de veranderende verwachting van huisdierbezitters van huisdierverzorging en toegang tot producten. “

Bayer AG’s algemeen directeur, Werner Baumann, voegde eraan toe: “Onze Animal Health-business is een van de pioniers van deze sector, die een aantrekkelijk portfolio heeft opgebouwd en gevestigde marktposities heeft zowel in het huisdieren- als in het landbouwhuisdierensegment. In combinatie met het productenpallet van Elanco leidt dit tot een toonaangevend bedrijf in de diergezondheidsindustrie. Daarvan profiteren zowel klanten, werknemers als aandeelhouders.”

Voor Bayer is de verkoop een van de laatste stappen in het proces dat leidt tot een onderneming die zich volledig toelegt op ‘life science’. “De eerste stappen hiervoor zijn eind 2018 aangekondigd. Eerder dan toen aangegeven lijken we de voltooiing ervan te naderen”, aldus Baumann.

Dubbele

De transactie zal de aanwezigheid van Elanco in de huisdierenmarkt verdubbelen. Dit bevordert volgens de onderneming de portfoliomix van het bedrijf en zorgt voor meer evenwicht tussen landbouwhuisdieren en huisdieren. Elanco verwacht met de gecombineerde organisatie een omzetgroei met dubbele cijfers te kunnen behouden.

“Ik heb enorm respect voor het Bayer Animal Health-team en hun gedeelde passie voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van dieren,” zei Simmons (Elanco). “De combinatie van de sterke relatie van Elanco met dierenartsen en het leiderschap van Bayer in retail en e-commerce komt uiteindelijk ten goede aan al onze klanten. We kijken ernaar uit om gezamenlijk een ​​volledig aan diergezondheid gewijd bedrijf op te bouwen, dat een duurzame stroom van innovatie biedt voor boeren, dierenartsen en eigenaren van gezelschapsdieren. ”

In het landbouwhuisdierensegement voegt de overname een aantal rundveemerken toe en breidt Elanco’s aanwezigheid in aqua uit tot warmwatervissen. “Dankzij de versterkte wereldwijde aanwezigheid kan Elanco dierenartsen, boeren en huisdiereigenaren beter van dienst zijn”, zegt Elanco.

Innovatie

“We kijken ernaar uit om de expertise van de medewerkers van Bayer Animal Health toe te voegen. Uiteindelijk zijn we van mening dat deze gecombineerde mogelijkheden en kennis ons in staat zullen stellen om de dierenarts beter te ondersteunen en een brug te slaan tussen de eigenaar van het huisdier en de dierenarts. “

Volgens de overeenkomst met Elanco hebben alle werknemers van Bayer Animal Health ten minste één jaar arbeidsbescherming tegen eenzijdige beëindiging met vergelijkbare en niet minder gunstige voordelen in het algemeen.

Financiën

Elanco zal de transactie financieren via zowel contanten als aandelen. Bayer AG ontvangt $ 5,32 miljard in contanten, afhankelijk van de gebruikelijke aanpassingen van de aankoopprijs, en $ 2,28 miljard of ongeveer 68 miljoen gewone aandelen Elanco Animal Health. Dit vertegenwoordigt een cash-to-equitymix van 70 tot 30 procent.

Bayer is van plan zijn aanwezigheid als grootaandeelhouder van Elanco in de komende jaren terug te trekken. De transactie zal naar verwachting medio 2020 worden afgerond, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.