Nieuws

De gemeente Amsterdam heeft bij het Landelijk Congres Dierenhulpverlening de titel voor de diervriendelijke gemeente van 2019 in ontvangst mogen nemen. Amsterdam is hiermee de opvolger van Leeuwarden die de titel vorig jaar in de wacht wist te slepen.

Tweede werd de gemeente Zwolle en derde werd de gemeente Rijswijk. De gemeenten zijn op 29 criteria op het gebied van dierenwelzijn beoordeeld.

Dierenwelzijn

Alle drie deze gemeenten hebben volgens de jury dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. “Ze hebben daar ook serieus aandacht voor met een goed doordacht dierenwelzijnsbeleid, voldoende mankracht, goede afstemming en budget. Daarnaast is het niet alleen maar goed op papier, maar ook in de praktijk.”

Knelpunten

“Van een grote stad als Amsterdam mag je natuurlijk wel wat verwachten op het gebied van dierenwelzijn, maar tegelijkertijd heeft deze stad ook te maken met veel meer knelpunten dan kleinere steden”, aldus het juryrapport.

Verkiezing

De diervriendelijke gemeente verkiezing is door Stichting DierenLot in het leven geroepen om op een positieve manier aandacht te vragen voor dierenwelzijn bij gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.