Nieuws

Pepernoten voor de hond

Carnis heeft in deze sinterklaastijd speciaal voor honden een speciale lekkernij op de markt gebracht: hondenpepernoten.

De Carnis Peper‘nootjes’ zijn volgens de fabrikant een gezonde hondensnack op basis van 100% schapenvlees. Carnis biedt gezonde snacks voor de hond zonder conserveermiddelen, zonder geur- kleur- en smaakstoffen en zonder granen. De pepernoten zijn te koop op de website van EKO4petz.

Hond versus kat

Uit een enquête die EKO4petz onder haar kopers hield, blijkt dat hondeneigenaren veel meer geld aan hun huisdier uit willen geven dan katteneigenaren.

Bijna een kwart (24%) van de mensen die biologisch hondenvoer kopen bij Eko4Petz, besteedt meer dan 50 euro per maand aan hondenvoeding. Voor de kat ligt dat percentage beduidend lager, op slechts 13%.

Dat is op zich niet raar aangezien hondenvoer duurder is dan kattenvoer, maar als er meer betaald zou moeten worden heeft de hond voorrang, blijkt uit de enquête. Voor 31% van de ondervraagden blijkt dat zij bereid zijn meer dan 25 euro extra uit te geven aan hondenvoeding, als dat beter blijkt voor hun hond.

Voor de kat ligt dat bedrag beduidend lager: het grootste gedeelte van de mensen (30%) wil tussen de 6 en 10 euro extra uitgeven per maand aan biologisch kattenvoer, als blijkt dat dat beter is voor hun kat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.