Nieuws
hamer faillissement

De fabrieken van Teeling Petfood in Opmeer en Veenwouden zijn failliet verklaard. De fabrieken in Heerhugowaard en Hoogeveen blijven operationeel.

De activiteiten in Opmeer en Veenwouden zijn per direct gestaakt en worden niet hervat. Met de fabrieken in Heerhugowaard en Hoogeveen zal Teeling Petfood haar strategische pijlers richten op de categorie natvoer, wat naar eigen zeggen van oorsprong de basis en de kracht van het bedrijf is.

Oorzaak

Sinds de overname van het failliete Rodi Petfood in 2009, is het Teeling Petfood niet gelukt de twee overgenomen fabrieken winstgevend te krijgen. De bij Veenwouden en Opmeer ontstane problemen lijken volgens het bedrijf een gevolg te zijn van een combinatie van de lopende langjarige verplichtingen, groeiambities en moeilijke marktomstandigheden, waaronder de Brexit.

Private label

Teeling Petfood is 1 van de grotere private label diervoedingsproducenten binnen Europa en levert aan retailers, dierspeciaalzaken en e-tailers. Teeling Petfood Veenwouden en Teeling Petfood Opmeer zijn 2 van de 4 fabrieken die produceren voor Teeling Petfood.

Toekomst

Teeling Petfood wil haar positie in de markt voor kwalitatieve natvoerproducten de komende tijd gaan versterken door zich te focussen op productieoptimalisatie, innovatie en new business

Lees ook: Scholtus neemt snackactiviteiten Teeling Petfood over 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.