Nieuws

Anido 2020 succesvol verlopen

Editie 21 van Anido werd net als twee jaar geleden goed bezocht. Foto: Anido

Editie 21 van Anido heeft op 16 en 17 februari in Kortrijk Xpo 4871 bezoekers getrokken. De organisatie spreekt van een succesvolle beurs.

De eerste reacties van zowel exposanten als bezoekers zijn volgens de organisatie positief: een compleet beursaanbod, mooie stands, een aangename professionele sfeer en veel nieuwigheden.

Anido is uitgegroeid tot een vaste waarde in de Benelux en Noord-Frankrijk waar professionals uit de petcare zich een goed beeld kunnen vormen van de laatste trends en marktontwikkelingen in de branche.

Nieuwigheden

Tijdens deze editie stonden talrijke nieuwigheden in het teken van duurzaamheid en ecologie. Verder viel het op dat diverse fabrikanten de switch maken van globaal naar lokaal: de productie gebeurt bij ons of in onze buurlanden, de ingrediënten komen van regionale producenten, enzovoorts.

Daarnaast viel op dat diverse standhouders een ‘offline-aanbod’ voorstelden. Dit gamma is specifiek bestemd voor de dierenspeciaalzaken en is niet terug te vinden bij (grote) e-commercespelers. 

Feiten en cijfers 

Anido ontving ditmaal in totaal 4871 bezoekers uit 22 landen: 2962 bezoekers op zondag en 1909 bezoekers op maandag. Dit betekent nagenoeg een status quo ten opzichte van het aantal bezoekers in 2018. Ruim 24,5% van dit hoog en trouw bezoekersaantal was afkomstig van buiten de Belgische grenzen, voornamelijk uit Nederland (13%) en Frankrijk (9,6%).

Award-winnaars

De winnaars van de New@Anido-awards 2020 zijn Edgard & Cooper met de doggy dental stick in de categorie Voeding. Weenect won met de Weenect gps-tracker in de categorie Verzorging en Accessoires en Supplies for pets viel in de prijzen met de Bio Compostable poop bags in de categorie Natural & Sustainability.

Meer hierover in Petfood Magazine 1. Deze verschijnt op vrijdag 6 maart 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.