Nieuws
Foto: United Petfood

Het Belgische familiebedrijf United Petfood neemt de Nederlandse fabriek van Iams Europe in Coevorden over.

Iams Europe, producent van diervoeding, is onderdeel van Spectrum Brands, bekend van consumentenmerken zoals Tetra en Varta. Ze nam de fabriek in 2014 over van P&G.

Op de locatie in Coevorden worden de Iams- en Eukanuba-merken geproduceerd. Dat blijft het geval: United Petfood neemt enkel de fabriek over.

Ervaren speler

De fabriek in Coevorden beschikt over een technologische en moderne productielocatie met ruime opslagcapaciteit. United Petfood zal er in de toekomst naast de productie voor de merken Iams en Eukanuba, ook private label producten ontwikkelen.

Groeikansen

“De overname van de fabriek in Coevorden brengt nieuwe groeikansen met zich mee en helpt onze positie in Europa verder te versterken. De productielocatie betekent eveneens extra capaciteit en nieuwe technologische mogelijkheden waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen”, aldus de directie van United Petfood.

United Petfood

United Petfood heeft naast een fabriek in België, Spanje, Roemenië, Italië en Nederland ook 5 productievestigingen in Frankrijk en 2 in Polen. United Petfood realiseert een jaarlijkse omzet van meer dan 400 miljoen euro en is commercieel actief in meer dan 70 landen.

Iams

In Coevorden wordt droge voeding voor zowel honden als katten geproduceerd. De merken Iams en Eukanuba zijn gekend binnen de internationale petfoodindustrie en zullen ook in de toekomst verder worden ontwikkeld en gecommercialiseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.