Nieuws

Interzoo 2020 uitgesteld

Foto: Interzoo

Interzoo 2020, wat van 19 tot 22 mei in het Duitse Nürnberg zou plaatsvinden, is vanwege het coronavirus uitgesteld. Beursorganisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe (WZF), streeft ernaar zo snel mogelijk met een nieuwe datum te komen.

Risico

“Onze beslissing tot uitstel is gebaseerd op de aanbevelingen van de WHO en de risicocatalogus van het Duitse Robert Koch Institute. Interzoo in mei 2020 houden is helaas onmogelijk”, legt WZF-directeur Alexandra Facklamm uit.

Internationale beurs

Interzoo trekt vakbezoekers uit meer dan 120 landen. “Tot voor kort wees alles erop dat editie 2020 een succes zou worden. Zowel exposanten als bezoekers verwachten dat de beurs hen uitstekende internationale handelscontacten en goed zakelijke kansen biedt”, zegt WZF-beursdirecteur dr. Rowena Arzt.

Onmogelijk

“Op basis van de huidige situatie is het onmogelijk om in mei een beurs van deze kwaliteit te leveren. Naast het vanzelfsprekende gezondheidsrisico, staan ​​de enorme reisbeperkingen die momenteel worden ondervonden, geen internationaal verkeer toe”, aldus Arzt.

Noodzakelijke stap

“Interzoo uitstellen is een uitdagende, maar noodzakelijke stap. Omwille van de industrie en om haar belangen zo goed mogelijk te dienen, zien we geen andere oplossing”, zegt Norbert Holthenrich, president van de Duitse vereniging voor dierenhandel en industrie.

“We hopen oprecht dat onze leden, exposanten en belanghebbenden begrijpen dat dit de enige verstandige keuze was die we konden maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.