Nieuws
Foto: WZF - Andriy Popov

Interzoo 2020, wat van 19 tot 22 mei in het Duitse Nürnberg zou plaatsvinden, is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 1 tot 4 juni 2021. Dat maakt beursorganisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe (WZF) bekend.

In 2021 stond in het Italiaanse Bologna Zoomark International op de kalender. Dat evenement is verplaatst naar 9 tot 12 mei 2022.   

WZF en BolognaFiere, organisator van Zoomark International, hebben beiden hun evenementen verplaatst naar het volgende jaar zodat het tweejaarlijkse ritme van beide beurzen niet wordt verstoord en de beurzen niet in hetzelfde kalenderjaar plaatsvinden.

Industrie ondersteunen

“In de nasleep van een crisis waarmee we momenteel worden geconfronteerd, is het onze plicht als vereniging en beursorganisator om de industrie te ondersteunen bij economisch herstel. Onze exposanten stellen dat een tweejaarlijks ritme voor een evenement met de omvang van Interzoo ideaal is en daarom moet worden gehandhaafd. We zijn optimistisch dat het uitstellen van beide beurzen met een jaar, solide voordelen oplevert voor de industrie als geheel”, zegt Norbert Holthenrich, voorzitter van de Duitse Vereniging voor Handel en Industrie van Huisdieren.

Samenwerking

“Vanwege de coronacrisis moet de kalender van internationale handelsbeurzen aanzienlijk worden gewijzigd”, zegt Antonio Bruzzone van BolognaFiere. “Vandaag de dag streven beursorganisatoren er meer dan ooit naar om de zakenwereld nieuwe instrumenten en steeds scherpere ondersteuning te bieden voor een vliegende start. We doen dit door nauw samen te werken met instellingen, bedrijven en brancheorganisaties.”

Schade beperken

Door hun beurs met een jaar uit te stellen denken beide beursorganisaties dat de sector het beste wordt ondersteund. “Wij hopen op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan het beperken van de economische schade die de industrie als gevolg van de coronacrisis oploopt.”

Lees ook: Interzoo 2020 uitgesteld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.