Nieuws
Foto: Stichting DierenLot

Vanuit het distributiecentrum van Stichting DierenLot in Arkel zijn 40 pallets diervoer en dierbenodigdheden verzameld en op transport gezet die met de boot naar Bonaire en Curaçao vertrekken.

Voor ieder eiland zijn er 20 pallets diervoer die daar worden onderverdeeld onder de dierenhulporganisaties en de voedselbanken.

“Niet alleen mensen, maar ook dieren zijn het slachtoffer van de coronacrisis”, zegt stichting DierenLot die stelt dat deze situatie voor huisdieren extra schrijnend is op de Nederlandse eilanden in het Caraïbisch gebied. “Daar is al een groot zwerfdierenprobleem en dat dreigt nu alleen maar groter te worden.”

Coronacrisis

DierenLot doneert al enige jaren diervoer en -benodigdheden aan dierenhulporganisaties in Europees Nederland. “Dankzij een aantal sponsors kunnen we ook regelmatig diervoer en –benodigdheden naar Nederlands Caraïbisch gebied sturen. Op Bonaire en Curaçao heeft de coronacrisis keihard toegeslagen. De toeristen zijn weg, restaurants en hotels zijn gesloten en het personeel zit thuis, vaak zonder inkomsten.”

“Zwerfhonden en –katten krijgen geen eten meer, vaak aten ze de restjes bij de restaurants, en veel mensen op deze eilanden hebben nu ook geen geld meer om hun eigen honden en katten te eten te geven.”

Transport

Het voer is bestemd voor de lokale dierenhulporganisaties en de voedselbanken op de eilanden, zodat de mensen die geen inkomen meer hebben, toch hun eigen honden en katten eten kunnen blijven geven en deze dieren niet ook hoeven te gaan zwerven.

Volgende week gaan de pallets per boot naar de eilanden en daar zal het voer 2 weken later aankomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.