Nieuws

De zomers worden in Nederland steeds warmer. Niet alleen mensen kunnen flink last hebben van de hitte, maar onze huisdieren ook. Natuurlijk is het van groot belang om activiteiten en lange wandelingen op een laag pitje te zetten als het kwik stijgt. Maar er kan meer gedaan worden om een huis zomerklaar te maken voor je huisdieren. Denk aan het handig plaatsen van een mobiele airco of een ventilator.

Beschik je over een mobiele airco die je kunt programmeren voor de huisdieren wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat? Controleer dan bij het inboedelverzekering vergelijken of je allrisk verzekerd bent, bijvoorbeeld wanneer de airco koelvloeistof lekt.

Praktische tips voor in huis

Wanneer je al eerder een zomer hebt meegemaakt in je huidige woning, dan heb je een redelijk idee van de temperaturen die je kunt verwachten wanneer het warm wordt. Lopen de huisdieren vrij door de woning, of verblijven ze voornamelijk in bijvoorbeeld de keuken en de huiskamer? Bekijk de mogelijkheden om zonwerende (rol)gordijnen aan te brengen voor de ramen in de kamers die het warmst worden. Ook kun je de aanschaf van een sterke ventilator overwegen. De beste en meest krachtige ventilatoren zijn de vloerventilatoren. Deze kun je eenvoudig richten en in de meeste gevallen zelfs ophangen.

De tuin voorbereiden op de zomer

In de tuin kun je uiteraard een groot formaat parasol plaatsen om te zorgen voor meer schaduw. Een (houten) dierenhuis, of bijvoorbeeld een houten knaagdierenhok, wordt in de meeste gevallen veel te warm voor een dier. Een (tijdelijk) badje in de tuin, of een sproeier, kan voor afkoeling zorgen. Voor de hond is het prettig om te denken aan koelmatten die gevuld zijn met gelkorrels. Deze kunnen in water geweekt worden en in de koelkast worden voorgekoeld. Honden transpireren door de pootjes. Het koel houden van de poten en de buik werken het best bij warmte.

Veilig op vakantie met een huisdier

Ruim een parasol en andere tuinaccessoires aan het einde van de dag (of wanneer je op vakantie gaat) op in een kist of in een schuur. Zo voorkom je schade, bijvoorbeeld tijdens een flinke zomerse onweersbui. Bekijk (voor je op vakantie gaat of een nieuwe tuinset aanschaft) bij het inboedelverzekering vergelijken of de tuin-inboedel meeverzekerd is. Een wegwaaiende tuinstoel of een parasol kunnen flinke schades aanrichten, zowel in eigen tuin als bij de buren.

Jouw huisdieren veilig thuis

Wanneer er een oppas voor de huisdieren zorgt, kun je door middel van een IP-camera in huis de dieren in de gaten houden op afstand. Door middel van een app kun je een kijkje nemen in huis en de dieren eventueel zelfs toespreken. Steeds meer baasjes schaffen dit soort handige hulpmiddelen aan voor hun huisdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.