Nieuws

De Europese petfoodproducent Partner in Pet Food (‘PPF’) neemt het Zweedse Doggy over. In Nederland heeft PPF een fabriek in Doetinchem.

Doggy heeft haar hoofdkantoor in het Zweedse Vårgårda en is de grootste fabrikant van droog en nat voer voor katten en honden. Het bedrijf is opgericht in 1903 en heeft veel ervaring met het produceren en leveren van premium petfoodproducten in meer dan 20 verschillende landen.

Aanvulling

PPF laat weten dat Doggy een goede aanvulling biedt in het productassortiment, de geografische gebieden en distributiekanalen. Met de overname kan PPF haar activiteiten en online aanwezigheid verder internationaliseren en laten groeien.

Het managementteam van Doggy blijft het bedrijf runnen nadat het onderdeel is geworden van de PPF Group.

PPF

Het hoofdkantoor van PPF zetelt in Hongarije. PPF heeft 9 productievestigingen in heel Europa. Het bedrijf levert huisdiervoeding aan meer dan 250 klanten in Europa, waaronder traditionele retailers, discounters, speciaalzaken voor huisdieren en online specialisten.

Het productassortiment omvat de belangrijkste categorieën honden- en kattenvoer, inclusief nat- en droogvoer, inclusief producten voor eenmalig gebruik. Het bedrijf, opgericht in 1999, heeft meer dan 1600 mensen in dienst en produceert jaarlijks bijna 500.000 ton voer voor huisdieren, verdeeld over 38 landen in Europa.

De overname zal naar verwachting in augustus worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen door de regelgevende instanties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.