Nieuws

Om als fabrikant aan de consumentenvraag naar graanvrij en clean-label voedsel voor huisdieren te kunnen voldoen, lanceert Limagrain Ingredients voor fabrikanten een geëxtrudeerd geel erwtenmeelproduct voor dierenvoeding.

Dit nieuwe ingrediënt biedt een formule met hogere voedingswaarden en helpt fabrikanten te voldoen aan de vraag van consumenten naar graanvrij en clean-label voedsel voor huisdieren.

De gele erwten ondergaan een extrusieproces waarbij de erwt een warmtebehandeling krijgt. Na dit proces heeft het meel een eiwitgehalte van 22% samen met volledig ontsloten zetmeel, vezels en een kleine hoeveelheid vet.

Natuurlijke bron

Het geëxtrudeerde erwtenmeel is een goede natuurlijke bron van thiamine, fosfor, foliumzuur, ijzer, kalium en magnesium. Het bevat carotenoïden en andere bekende cel antioxidanten.

Het geëxtrudeerde erwtenmeel heeft ook goede functionele eigenschappen, waaronder emulgerende- en hoge bindingscapaciteit. Het heeft een positieve invloed op de structuur van een snack voor huisdieren.

Vezels

Vezels in erwten hebben een relatief hoog gehalte aan onoplosbare vezels, wat kan helpen om een vol gevoel te krijgen en de doorvoer van voedsel door de voeding te vergemakkelijken.

Daarnaast is het een veelzijdig ingrediënt voor toepassingen in droog, nat en half vochtige dierenvoeding met veel aantrekkelijke eigenschappen.

Hun graanvrije en op planten gebaseerde status, microbiologische stabiliteit en de duurzaamheidsfactor maken het volgens Limagrain een geschikt ingrediënt om te gebruiken.

Aanleiding

Erwtenproducten en -eiwitten worden al vele jaren in diervoeding gebruikt, maar er is een groeiende belangstelling voor het gebruik ervan. Een van de drijfveren is de snelle groei van graanvrij voer voor gezelschapsdieren, maar ook de voedings- en functionele eigenschappen zijn van belang bij verschillende toepassingen in huisdiervoeders en snacks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.