advertorial

Vertier voor de hond

Honden hebben, net zoals mensen, sociale interactie nodig. De ene hond wat meer dan de ander, maar bijna iedere hond wil wel wandelen, snuffelen, rennen of lekker zwemmen. Tegenwoordig zijn de regels allemaal wat strenger, waardoor op veel plekken honden helemaal niet meer mogen komen. Of alleen in bepaalde seizoenen. Ook loslopen mag bijna nergens meer.

Speciale plekken voor honden

Gelukkig is er ook goed nieuws. Er zijn inmiddels wel alternatieve plekken voor honden gekomen, al zijn het er bij lange na nog niet genoeg. Op sommige plekken worden er speciale speeltuinen voor honden geopend, zijn er honden zwemvijvers en er is zelfs een heus pretpark voor honden. Ook op het strand zijn een aantal plekken aangewezen voor mensen die met hun hond naar het strand willen.

Hondenzwemvijver

In het Brabantse Oeffelt bevindt zich bijvoorbeeld een hondenzwemvijver, genaamd ‘Ut Poeleke’. De vijver was in eerste instantie bedoeld voor de honden van de eigenaar van de vijver, maar tegenwoordig zijn ze op woensdagavond ook open voor andere honden. Er is ook een speelweide en een speciaal waterdeel voor puppy’s. Ze krijgen veel aanvragen van hondenbezitters, verenigingen en fokkers met de vraag of zij met hun hond(en) kunnen komen. Het veld met de zwemvijver is omheind, waardoor de honden niet zomaar weg kunnen lopen. Dat is een prettig idee voor de baasjes.

Zelf een zwemvijver maken

Mensen maken ook steeds vaker zelf een zwemvijver voor de hond(en) in de eigen tuin. Het is in een dergelijke situatie wel belangrijk dat het water constant wordt gezuiverd. Er zijn speciale vijverstofzuigers die het water uit de vijver filteren en vervolgens weer terug in de vijver pompen. Of je zet er een vijverpomp op. Natuurlijk brengt dit wel extra energiekosten met zich mee. Het is dus verstandig om het energieverbruik van de verschillende pompen te vergelijken. Voor energie vergelijken van de energieleveranciers is het dan misschien gelijk ook een mooi moment.

Hondenpretpark

In Brabant ligt ook een hondenpretpark, namelijk in Groeningen. Een weiland naast de woning van Liane Leeijen is volledig als hondenspeelplek ingericht. Er zijn heuvels waar ze overheen kunnen rennen, tunnels waar ze doorheen kunnen kruipen of rennen en er is ook een hondenzwembadje. Op sommige momenten gaan de sproeiers aan. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om speurspelletjes te doen. Er staan tevens picknickbanken voor de baasjes en je krijgt zelfs een kopje koffie of thee. Voor de honden is er, behalve een versnapering, ook lekker fris water.

Naar het strand

Er zijn nog stranden waar de honden los mogen lopen en waar de hond is toegestaan bij de horecagelegenheden. Op sommige stranden mogen ze pas na een bepaalde tijd komen en op andere stranden is het in een bepaalde periode van het jaar helemaal niet toegestaan. In Noordwijk is er bijvoorbeeld een echt hondenstrand, waar je zelfs een bedje voor je hond kunt huren en hondenspeeltjes kunt kopen. Hier mogen ze het hele jaar door loslopen en natuurlijk ook in de zee zwemmen. Maar er zijn nog veel meer hondvriendelijke stranden.

Dit artikel betreft commerciële content en valt buiten de verantwoording van de redactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.