advertorial

Met de hond op autovakantie

Steeds vaker wordt er door hondenbezitters gekozen voor een vakantie (in eigen land of in Europa) met de hond. Het meenemen van de trouwe viervoeter vraagt wat extra organisatie en vraagt om het boeken van een hondvriendelijk verblijf. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuisje met een omheinde tuin, of aan een hotel waar honden welkom zijn. Wat zijn verder aandachtspunten bij het plannen van een vakantie met de hond?

De auto hondveilig maken

Ook voor honden die goed gewend zijn aan het reizen per auto is het verstandig om een aantal aanpassingen te doen in het voertuig voor de reis. Hierbij kan gedacht worden aan een veilige bench, die gezekerd kan worden en voldoende ruimte biedt voor het dier. Is er geen ruimte voor een bench? Dan kan de hond eventueel op de achterbank of in de (open) kofferbak gezekerd worden door middel van een tuigje en een gordel.

Voldoende koeling

Het is verstandig om te kiezen voor een bench met een klem voor een bak met drinkwater. Honden kunnen ongemerkt snel uitdrogen, zeker in een wat warmere auto. Indien het onmogelijk is om het dier tijdens de rit te laten drinken, is het belangrijk om zeker om de 90 minuten (tijdens een lange rit) een drinkpauze in te lassen. Tijdens reizen in de warmere maanden kan er een koelmat voor honden in de bench geplaatst worden. Zo wordt oververhitting, misselijkheid en algehele malaise van de hond voorkomen.

Goed verzekerd reizen met een hond

Zowel voor reizen in het binnen- of buitenland is het verstandig om de polis voor de eventuele afgesloten dierenverzekering te controleren op een dekking en vergoeding van medische kosten tijdens een reis. Ook bij het vergelijken van de goedkoopste autoverzekering voor het voertuig waarmee op vakantie gegaan wordt is het verstandig de verzekeringspolis na te lopen op eventuele schade toegebracht aan het interieur van de auto door een eigen huisdier.

Handig om mee te nemen op reis

Het is handig om een kleine checklist te maken voordat men op reis gaat naar de vakantiebestemming met de hond. Op deze lijst zouden items moeten staan als (uiteraard) de voeding waar de hond aan gewend is, eventuele medicatie voor het dier (en voldoende hiervan) en zaken als een tekentang, snacks, speelgoed, een borstel, water- en voerbakken en een handdoek. Het is tevens verstandig om een kopie van de polis van de huisdierenverzekering mee te nemen. Zo kan het verzekeringsnummer van de hond vermeld worden op facturen van een dierenarts, wanneer er onverhoopt sprake is van ziekte of een ongeval van de hond.

Dit artikel betreft commerciële content en valt buiten de verantwoording van de redactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.