Nieuws
Afbeelding: Geelen Counterflow

Geelen Counterflow is begonnen met de engineering en fabricage van de tweede elektrische droger voor geëxtrudeerd petfood. De droger wordt volgend jaar in China geïnstalleerd.

Industriële warmtepompen op hoge temperatuur leveren 2400 kW warmte aan een 7-deks tegenstroomdroger. 65% van die warmte wordt teruggewonnen en hergebruikt in de droger. De eerste elektrische droger wordt in Zuid-Korea geassembleerd voor een andere klant en zal in 2021 in bedrijf worden gesteld.

Beide elektrische drogers worden in eerste instantie met gasbranders geïmplementeerd. Dit maakt installatie en inbedrijfstelling mogelijk volgens de standaard bedieningsprocedure.

CRU

Een paar maanden later, als de drogers eenmaal draaien, worden de Counterflow Recovery Units (CRU) in gebruik genomen om energie terug te winnen. Dit gebeurt door condensatie van de warme, vochtige lucht die uit de droger komt.

Het warme water dat uit deze CRU komt, wordt op temperatuur gebracht door industriële warmtepompen op hoge temperatuur, die 100 procent van de warmte voor de droger leveren, zodat de gasbranders kunnen worden uitgeschakeld of in stand-by kunnen gaan.

CO2-reductie

Omdat drogers verreweg de grootste gasverbruikers in de fabriek zijn, vermindert dit doorgaans de CO2-voetafdruk van de hele productielijn met meer dan 50%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.