Nieuws

Nestlé’s Purina heeft onder de merknaam Purina Felix het eerste zakje van monoverpakking in de diervoederindustrie ontwikkeld. Dit is volgens de fabrikant uniek omdat het de eerste monoverpakkingszakjes van natte voeding zijn.

Daarnaast is het een volgende stap in het streven van Nestlé om tegen 2025 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen te gebruiken.  

Recycling

De omverpakking, een kartonnen doos, bestaat voor 80 procent uit gerecycled materiaal en is volledig recyclebaar. Het portiezakje is gemaakt van een hittebestendig monomateriaal kunststof, dat in Nederland kan worden gerecycled.

In de loop van het jaar hoopt Purina meer te weten te komen over de schaalvergroting van dit soort innovaties en over de reactie van de consument op dit soort initiatieven. 

Polypropyleen

De nieuwe verpakking bestaat uit slechts één soort kunststof, Polypropyleen. Om de herbruikbaarheid op schaal te vergemakkelijken, moeten de verpakkingen uit één soort kunststof bestaan. Daarom zijn de verpakkingen voor deze twee Felix specifieke soorten volledig opgebouwd uit Polypropyleen.

2025

“We hebben toegezegd dat al onze verpakkingen in 2025 recyclebaar of herbruikbaar zullen zijn”, zegt Antal van Hout van Nestlé’s Purina. “Het afgelopen jaar hebben we grote stappen gezet, het meest recente voorbeeld is de herlancering van onze Beyond diervoeding productverpakkingen, die nu ontworpen zijn om te worden gerecycled.”

Nederland

Nederland is het eerste land waar deze innovatieve verpakking is geïntroduceerd. Volgens de fabrikant is daarvoor gekozen omdat Nederland ten opzichte van veel andere landen een voorsprong heeft met het recyclen van kunststoffen. De nieuwe verpakking van Elke Dag Feest Countryside (met de smaken Kip en Rund) van Felix nat kattenvoer wordt exclusief bij Albert Heijn verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.