Nieuws

Prins Petfoods heeft zich met ingang van 1 november 2020 aangesloten als sponsor en partner van Stichting Snow Blizzard Iditarod, een ambitieus sledehondenteam dat in januari 2024 mee wil doen aan de Iditarod, een sledehondenrace in Alaska.

Prins zal de honden gaan begeleiden, monitoren en voorzien van de juiste voeding tijdens de trainingen en de race. Op die manier bundelen Snow Blizzard Iditarod en Prins Petfoods hun krachten voor een beter dierenwelzijn.  

Onderzoek

Hierbij wordt mede gekeken welke positieve effecten de 100% natuurlijke geperste brokken, in dit geval de speciaal voor sporthonden ontwikkelde SportCare producten, hebben. Hierbij valt te denken aan een lagere maagbelasting. Ook deze honden, topsporters in hun soort, verdienen volgens beide partijen de juiste voeding en zorg die past bij hun trainingen.

Gezondheid

Met de onderzoeken willen beide partijen kijken welk effect voeding en supplementen hebben op de spieren en algehele gezondheid van honden, en aantonen dat preventief ingrijpen en ondersteunen zorgt voor betere fitheid en sportprestaties. Alles is erop gericht om deze honden steeds meer te behandelen als de topatleten die ze zijn, met de juiste voedingsstoffen, training op maat, fysiotherapie en de nazorg die hierbij komt kijken.

Voorbereiding

Om goed aan de start te verschijnen in 2024 moet er veel worden getraind, een team worden gebouwd en alle omstandigheden organiseren zodat de honden een topprestatie kunnen leveren. Goede en gezonde spieren zijn essentieel bij topsport, zowel bij mensen als bij dieren. Samen met een hondenfysiotherapeute en een dierenarts wordt daarom veel aandacht aan een breed spieronderzoek besteed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.