advertorial

Als je een huisdier hebt dan zul je op diverse dingen moeten letten. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een kattenverzekering Overstappen.nl af te sluiten. Uiteraard kan zo’n verzekering alleen gebruikt worden als je een kat hebt. Heb je juist een hond? Ook voor deze viervoeter is een verzekering beschikbaar, wat uiteraard een hondenverzekering genoemd wordt. Je zult dit dus moeten regelen, maar je zult ook voedsel moeten regelen voor je hond. Hierbij is de keuze echt reuze, terwijl je beste vriend tussendoor ook nog de vreemdste dingen naar binnen werkt. Honden zijn echt niet kritisch als het gaat om voeding. Jij als baasje moet dus ervoor zorgen dat ze wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit doe je natuurlijk door het beste voedsel voor honden aan te schaffen, maar wat is dat precies? Let bij de aankoop op de onderstaande punten.

Verschillende leeftijden, verschillende voedingen

Wij mensen kunnen al sinds we een peuter zijn een specifieke voorkeur hebben als het gaat om wat we eten tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. Dit is voor ons bovendien gewoon mogelijk, maar bij honden niet. De voeding voor viervoeters moet echt afgestemd zijn op hun leeftijd. Met andere woorden, als je hond al op leeftijd is dan zal hij of zij andere brokken nodig hebben dan een schattige puppy. Oude rotten zullen namelijk goed verteerbare eiwitten, minder calorieën en meer vezels nodig hebben. Bij puppy’s is dit dus niet het geval. Daarnaast zou het ook kunnen dat je hond speciale behoeften heeft. Je kunt hem of haar dus niet zomaar een bak met willekeurige brokken voorzetten. Zo zou het best kunnen dat je dier gewichtsproblemen heeft. Dit zorgt ervoor dat je speciale voeding moet kopen voor je hond. Bij een huidallergie kan dit bijvoorbeeld ook nodig zijn.

Smaak is niet echt belangrijk

Een mens is over het algemeen geneigd om te letten op de smaak van ons eten. Wij hebben natuurlijk specifieke dingen die we liever eten. Zo zul je waarschijnlijk eerder voor pizza dan spruitjes kiezen. Voor je hond is dit niet helemaal het geval. De smaak zal je hond namelijk hoe dan ook bevallen, hij of zij schrokt het eten sowieso naar binnen. De smaak is dus niet heel belangrijk. De kwaliteit van het voedsel is juist een stuk belangrijker. Zo moet het eten makkelijk verteerbaar zijn, want je hebt natuurlijk geen zin in vieze windjes van de viervoeter. Ook moet de voeding de nodige vitaminen bevatten. Ook de grootte van je beste vriend zal de keuze van het eten beïnvloeden. Grotere rassen hebben namelijk een sneller metabolisme dan de kleinere hondjes. Hierdoor duurt het langer voordat ze hun voeding af hebben gebroken en om hebben gezet in energie. De kleine rassen hebben hierom wat rijker eten nodig voor een optimale groei en ontwikkeling.

Geen menselijke snacks

Er zijn zeker mensen die het geen enkel probleem om het eten wat ze zelf niet opkunnen te geven aan hun hond. Als jij ook wel eens dit doet dan bega je zeker een fout. Je hond verwennen met dat laatste stukje van de chocoladereep of rauw vlees? Doe het niet! Chocolade kan namelijk dodelijk zijn voor je viervoeter, dit kan al het geval bij een halve reep chocola. Met andere woorden, je hond moet beslist geen chocolade opeten. Ditzelfde geldt voor rauw vlees. Vers vlees kan je hond namelijk opzadelen met de salmonellabacterie, dus ook dit is geen goede voeding voor je dier. Met andere woorden, het is een stuk beter om het gewoon bij hondenvoer en snacks voor de hond te houden.

Dit artikel betreft commerciële content en valt buiten de verantwoording van de redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.