Nieuws
Foto: CaroCroc

Uit onderzoek van CaroCroc blijkt dat honden- en kattenbezitters hun huisdier extra verwennen tijdens de feestdagen. Maar liefst 71% van de baasjes viert deze dagen samen met hun hond, en 56% samen met hun kat.

De viervoeters mogen onder andere hun voerbakje zetten met Sinterklaas en krijgen iets lekkers met Kerstmis. Baasjes passen vanwege hun hond of kat zelfs de plannen voor de feestdagen aan.

Onderzoek

In samenwerking met Markteffect liet CaroCroc, bekend van honden- en kattenvoer van Nederlandse bodem, een onderzoek uitvoeren onder Nederlandse honden- en kattenbezitters. Het onderzoek bevestigt dat vrijwel alle honden (94%) en katten (92%) beschouwd worden als een gezinslid.

Samen

De ondervraagden geven dan ook aan de feestdagen samen met hun hond of kat te vieren. Met Sinterklaas geeft een kwart van de hondenbezitters aan dat hun huisdier een schoen, of voerbakje, mag zetten. Onder kattenbezitters is dit 17%. Vooral de jonge baasjes (18 tot en met 34 jaar) vieren Sinterklaas met hun hond of kat.

Kerst

Kerstmis vieren met je hond of kat blijkt ook populair. De ondervraagden geven aan dat Kerstmis na Dierendag de favoriete feestdag is om hun huisdier extra te verwennen. Ruim een kwart (27%) van de baasjes viert Kerstmis met hun hond en 16% met hun kat. In plaats van een cadeautje, verwennen honden- en kattenbezitters hun huisdier het liefst met een lekkernij.

Oppas

De ondervraagden blijken hun plannen voor de feestdagen zelfs aan te passen vanwege hun huisdier. Hondenbezitters passen in de meeste gevallen hun plannen aan (62%). Ze blijven onder andere thuis voor hun hond (22%) of nemen hun hond mee op familiebezoek (30%).

Bijna vier op de vijf kattenbezitters geeft echter aan hun feestdagen niet aan te passen. Hoewel honden in de decembermaand er beter van af komen, mogen katten gedurende het hele jaar ook niet klagen. Een derde van de kattenbezitters geeft namelijk aan weleens een oppas in huis te nemen voor hun kat. Onder hondenbezitters is dit een kwart (26%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.