Nieuws

De bekendmaking welke gemeente zich diervriendelijke gemeente van 2020 mag noemen is vanwege de lockdown uitgesteld naar 6 maart 2021.

De Diervriendelijke gemeente zou aanvankelijk worden benoemd tijdens het DierenLot Award Gala op 19 december 2020 in Theater Peeriscoop. Omdat vanwege de lockdown theaters gesloten moeten blijven, is dit coronaproof evenement nu verplaatst naar 6 maart 2021.

Met een zeer klein gezelschap, maar wel een livestream voor alle geïnteresseerden probeert DierenLot de uitverkiezing de aandacht te geven die het verdient.

De overgebleven kandidaten voor deze titel zijn Diemen, Purmerend en Zwolle. De eerste twee gemeenten zijn opvallende nieuwe binnenkomers, aangezien zij vorig jaar niet in de top 10 stonden.  

Verkiezing

Sinds 2018 organiseert Stichting DierenLot de verkiezing van diervriendelijke gemeente van het jaar. In 2018 werd Leeuwarden gekroond als eerste diervriendelijke gemeente en in 2019 was Amsterdam de opvolger.

De verkiezing van de Diervriendelijke gemeente van het jaar is in het leven geroepen om een positieve impuls te geven en juist gemeenten die het goed doen in het zonnetje te zetten in plaats van met een vingertje te wijzen naar gemeenten die dierenwelzijn minder goed op de kaart hebben.

Trend

Met de verkiezing van de Diervriendelijke gemeente heeft DierenLot een trend gezet in meer aandacht  voor dierenwelzijn. Een aantal gemeenten hebben daadwerkelijk contact gezocht met eerdere winnaars om lessen te leren en binnen de eigen gemeente ook dierenwelzijn beter op de kaart te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.