Nieuws
Foto: Nestlé Purina

Nestlé Purina lanceert een nieuwe hondensnack die is gemaakt met voedzame graanoverschotten van brouwerijen. Het nieuwe product is volgens de fabrikant een van de eerste geupcyclede soorten diervoer in Europa.

Door granen te gebruiken die anders verloren gaan, zorgt Purina voor minder voedselverspilling. Deze voedzame, compacte substantie wordt nu gebruikt als ingrediënt voor diervoeding: een stap richting een circulaire economie.

Upcycling

“Purina wil een plek creëren waar huisdieren en mensen elkaar aanvullen’, vertelt Antal van Hout, Business Executive Officer van Nestlé’s petfood business Purina. “Dat begint bij het zorgen voor onze planeet. Upcyclen betekent dat we ingrediënten die anders op de afvalhoop terechtkomen, gebruiken om nieuwe voedzame producten te maken.

Door graanoverschotten van brouwerijen te upcyclen, kunnen we voedzame snacks voor honden maken. Zo voorkomen we verspilling en bieden we consumenten een duurzame keuze.”

Proef

De nieuwe snack wordt gedurende een zes weken durende proef in Nederland verkocht onder het AdVENTuROS merk. Er wordt verwacht dat duizenden klanten kennismaken met het product via deze kleinschalige proef, die zich richt op de reactie van de consument. 

Ontwikkeling

De AdVENTuROS snack werd in slechts zes maanden ontwikkeld, van concept tot lancering, als een snelle, innovatieve reactie op sociale en consumententrends. Tijdens de zes weken durende proef monitort Purina de feedback van klanten in realtime. De reacties dragen bij aan de toekomstige ontwikkeling en het opschalen van het product.

LiveLab

Dit is de nieuwste creatie van Purina’s innovatie-afdeling LiveLab, die zich bezig houdt met uitdagingen binnen de branche en het ontwikkelen van nieuwe producten en verpakkingen, als reactie op de veranderende vraag van de consument. In het kader van deze missie zet het LiveLab-team zich actief in om innovatieve ideeën en oplossingen te realiseren die de milieu-impact van Purina’s producten verkleinen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.