Nieuws
Foto: IQI

Mark Oostendorp is per 8 februari aangesteld als Chief Executive Officer bij IQI Trusted Petfood Ingredients. De wereldwijde marktspeler staat bekend om zijn hoogwaardige ingrediënten voor de internationale petfoodindustrie.

Oostendorp geeft in zijn nieuwe functie leiding aan de bedrijfsvestigingen in Nederland en Amerika. Hij zal onder meer de strategische ambities van IQI verder vormgeven waarin klant- en leverancierswaarde in de totale leveringsketen centraal staat.

Oostendorp brengt meer dan 25 jaar leiderschapservaring mee op het gebied van food, agri- en biotechnologie, en werkte eerder in verschillende directierollen bij Quest International (Unilever), DuPont en Interfood.

Groeipotentieel

Met de aanstelling van Oostendorp geeft IQI invulling aan de ambities en plannen om de sterke positie van het bedrijf in Europa en Noord-Amerika verder uit te breiden en nieuwe, innovatieve productsegmenten voor de petfoodindustrie te identificeren.

“IQI combineert de ondernemerskracht van een familiebedrijf met een professionele bedrijfsfilosofie. De petfoodmarkt kent een groot groeipotentieel en is sterk in ontwikkeling”, zegt Oostendorp. “Dat vereist tijdig inspelen op trends als ook het bieden van aantoonbare meerwaarde aan leveranciers en afnemers.”

Transparantie

Door specifieke bewerking van pure ingrediënten levert IQI volgens Oostendorp zeer hoogwaardige voedselkwaliteit. “Doordat we volledige controle hebben en transparantie bieden over onze leveringsketen, kunnen we de kwaliteit, puurheid en duurzaamheid van onze producten garanderen.

Ook kunnen we met onze bewerkingen tijdig inspelen op trends zoals petfood met claims op functionaliteit, natuurlijke ingrediënten, hoog eiwitgehalte of ‘vrij van’ bepaalde ingrediënten zoals gmo, maar ook op het toenemende consumentenbewustzijn ten aanzien van de herkomst en dierenwelzijn”, aldus Oostendorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.