Nieuws

Toezien op dierenwelzijn, borgen van kennis en zorgen voor duidelijke zichtbaarheid van de dierprofessional voor de huisdiereigenaar. Dat is waar het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk voor staat. Met die reden heeft het keurmerk een Raad van Toezicht aangesteld.

In deze raad hebben vier onafhankelijke personen zitting, die ieder vanuit hun eigen achtergrond hun kennis en ervaring inbrengen.

Ontwikkeling

Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk maakt de gecontroleerde kwaliteit van de dierprofessional zichtbaar voor de diereigenaar en ondersteunt de professionalisering en doorontwikkeling van de diersector door het organiseren van na- en bijscholing, inspiratiedagen en trainingen.

Samenwerken en delen van kennis en ervaring vormen de basis van deze ontwikkeling. Diereigenaren hebben op deze manier de zekerheid dat ze gebruikmaken van een goede professional.

Criteria

Dierprofessionals die zijn aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk worden beoordeeld op professionaliteit op het gebied van vakkundigheid, zowel kennis als vaardigheid, organisatie, diervriendelijke werkmethodes en veiligheid voor dier en mens. Daaronder vallen alle diersoorten binnen de groep gezelschapsdieren en daarbinnen alle disciplines.

Verzorgingsgebied

Het Martin Gaus Keurmerk is operationeel in Nederland en België. Uitbreiding naar andere landen is in voorbereiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.