partnerbijdrage

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je hond, zo ook op het gebied van voer. Maar welk voer is geschikt voor jouw viervoeter? Vandaag de dag zijn er zoveel merken en voersoorten dat wij begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven wij je hier 3 tips om tot het beste voer voor jouw hond te komen. Weet jij bijvoorbeeld wat het verschil is tussen brokken, diepvriesvoer en blikvoer?

Tip 1: verdiep je in de soorten hondenvoer

Naast dat er ontzettend veel merken zijn van hondenvoer, zoals Prins Hondenvoer, Royal Canin en Pedigree, zijn er ook verschillende soorten. Dit kan onderverdeeld worden in de segmenten droogvoer, diepvriesvoeding en blikvoer. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Er is niet standaard een beste optie, aangezien dit afhankelijk is van de hond. Er zijn een aantal factoren die hier invloed op hebben, zoals financiële middelen, voorkeur van je hond of de activiteit van de hond. Daarnaast kan je hond gevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen, waardoor sommige voedingsstoffen al weg vallen.

Tip 2: Voedingsadvies van Pets Place

Het grootste assortiment hondenvoer van Nederland vind je bij Petsplace. Ben je benieuwd welk hondenvoer het beste bij jouw viervoeter past? Bezoek dan één van de winkels voor persoonlijk voedingsadvies. Wanneer jouw hond het als wedstrijd ziet om het voer zo snel mogelijk op te eten, kan dit nare gevolgen hebben. Dit kan namelijk voor een maagverdraaiing zorgen. Een anti-schrokbak kan hiervoor een oplossing bieden en is ook te koop bij Petsplace.

Tip 3: Wissel niet te vaak van voer

Wij mensen eten het liefst gevarieerd en elke dag ander avondeten. Echter voor honden ligt dit anders. Zij hebben namelijk behoefte aan een constant eetpatroon. Het kan natuurlijk voorkomen dat je van voer wilt veranderen, dit kan verschillende oorzaken hebben. Echter een plotselinge verandering van voer kan zorgen voor spijsverteringsproblemen. De beste manier voor je hond om hieraan te wennen, is door stapsgewijs over te stappen naar ander voer. Meng de eerste twee dagen een kwart van het nieuwe voer met het huidige voer, dag drie en vier meng je het half om half en dag vijf en zes gebruik je drie kwart van het nieuwe voer. Let op: wanneer je overstapt van een krokante brok naar een geperste brok kan dit niet. De manier van verteren is en dient daarom in één keer te worden overgestapt.

Dit artikel betreft commerciële content en valt buiten de verantwoording van de redactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.