Nieuws

Anido 2022 vindt fysiek plaats

De 22ste editie van Anido in het Belgische Kortrijk vindt zoals het nu staat ‘gewoon’ fysiek plaats, met daaraan gekoppeld een online gedeelte. Dat meldt Pet and Garden pro. De beurs staat gepland op zondag 13 en maandag 14 februari 2022.

Voorzitter van de stuurgroep van deze tweejaarlijkse vakbeurs Erik Lambrecht, zegt op de website van Pet and Garden pro verheugd te zijn dat de beurs op de vertrouwde manier kan worden gehouden. “De petcaresector snakt ernaar om elkaar weer live te ontmoeten.”

Beursdrang

“Net zoals de jongeren bruisten van ‘knaldrang’ om weer te feesten, heerst er bij de petcareprofessionals een ware ‘beursdrang’. Wij willen elkaar weer persoonlijk ontmoeten om producten en diensten te tonen/te bekijken, om te netwerken, zaken te doen en liefst live”, aldus Lambrecht.

Placebo

Er waren wel enkele puur digitale alternatieven, maar daar is de aanpak en beleving toch heel verschillend, waardoor ze volgens Lambrecht eerder als placebo voor de echte fysieke vakbeurzen fungeerden. “Ik ben dan ook erg blij dat de komende editie van Anido fysiek doorgaat, al is er ook wel een onlinegedeelte aan gekoppeld.”

De vooruitzichten voor de komende editie zien er volgens Lambrecht veelbelovend uit. “Zowel aan de exposanten- als bezoekerszijde hoor ik dat de ‘goesting’ groot is om elkaar in Kortrijk te ontmoeten: ook in de Benelux en op de Noord-Franse markt wordt er echt naar livecontacten gesnakt.”

Regionaal event

“Het feit dat het hier om een regionaal event gaat, maakt ook dat bepaalde effecten van de coronapandemie hier niet echt spelen. Op beurzen met een sterk internationaal karakter merken we bijvoorbeeld dat overzeese bezoekers als gevolg van de verschillende maatregelen vaak wegblijven, maar dat element is bij Anido nauwelijks aan de orde.”

Lees ook: Anido 2020 succesvol verlopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.