Nieuws
Afbeelding: Prins Petfoods

Om kinderen al op jonge leeftijd met huisdieren te laten kennismaken introduceert Prins Petfoods via het educatieprogramma Prins & Puck een speciaal lespakket voor basisscholen.

Het educatieprogramma Prins & Puck leert kinderen van 4 tot en met 8 jaar samen met de personages Prins de hond, Puck de poes en hun baasjes Sem en Rose al spelenderwijs met huisdieren om te gaan. Naast filmpjes op YouTube hebben Prins & Puck een interactief lespakket voor de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool.

Inhoud lespakket

Het gratis te bestellen pakket bestaat naast digitaal materiaal uit leskranten, werkbladen, het Prins & Puck Huisdierenspel, een voorleesboek en voor elke leerling een Dierenvriendenboekje. Scholen kunnen hiermee zelf in een handomdraai de Week van het Huisdier organiseren.

Thema’s

De thema’s van het lespakket zijn een dier in huis, bewegen en spelen, voeding, gedrag en communicatie, en verzorging. Een school kan een week lang iedere dag een thema behandelen, maar het is ook mogelijk om de lessen over meerdere weken te spreiden.

Verrassing

Als een school het lespakket bestelt, neemt Prins contact op met de dierenspeciaalzaak in de buurt of er interesse is voor het organiseren van een Prins & Puck (mid)dag in de winkel. De leerlingen van de school krijgen dan een brief met informatie over dit evenement, zoals locatie en datum, waar ze zelf met hun ouders of verzorgers naartoe kunnen. Ook krijgen ze een voucher waarmee ze dan in de dierenspeciaalzaak een Prins & Puck verrassing kunnen ophalen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.