Nieuws
Dibevo-vakbeurs 2021
Foto: Norbert Waalboer Fotografie

Dibevo kijkt met volle tevredenheid op de Dibevo-Vakbeurs die op zondag 10 en maandag 11 oktober in Rijswijk plaatsvond. Wel trok de beurs over beide dagen verdeeld iets minder bezoekers: 3815 tegenover 4104 bezoekers.

“Uit de bezoekersenquêtes blijkt dat de beurs door vrijwel iedereen als positief, gezellig, sfeervol en gastvrij is ervaren”, zo laat de organisatie weten. “Wat opviel was de opluchting dat dit nu weer kon. Eén bezoeker noemde de beurs zelfs de feestdag van het jaar.”

Bezoekers

“Deze editie waren er iets minder bezoekers dan normaal, maar volgens de exposanten ging dit amper ten koste van het aantal kwalitatief goede bezoekers”, aldus de beursorganisatie die verder constateert dat Belgische bezoekers de beurs steeds beter weten te vinden. “In vergelijking met eerdere edities waren er beduidend meer bezoekers uit België.”

Noviteitengalerij

Vast onderdeel van de Dibevo-Vakbeurs is de noviteitengalerij. Ruim 600 bezoekers brachten hun stem uit op wat zij het beste product vonden. De tien producten in de noviteitengalerij die bezoekers als ‘beste product’ hadden genomineerd, werden vervolgens beoordeeld door een vakjury.

Nestlé Purina Petcare behaalde een tweede plek met Pro Plan LiveClear, kattenvoeding waarvan bewezen is dat het allergenen op kattenhaar vermindert. “Een geweldige innovatie die in potentie kan voorkomen dat katten door allergische klachten van mensen in het asiel belanden”, aldus de vakjury.

Criteria

In de afweging naar het beste product, nam de jury innovatiewaarde, dierenwelzijn en duurzaamheid mee in de beoordeling. Bij de selectie werd ook gekeken of een product de daadwerkelijke behoeften van het dier vervult.

Meer over de Dibevo-Vakbeurs in Petfood Magazine 4, deze verschijnt op vrijdag 19 november.

Lees ook: Vrolijk weerzien op Dibevo-Vakbeurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.