Nieuws
Easy Life

De Zweedse beursgenoteerde Lifco Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Easy Life, een bedrijf uit Duiven actief binnen de aquaristiek. Dat maakt adviseur Marktlink Fusies & Overnames vandaag bekend.

Marktlink begeleidde de verkopers Jan Laugeman en Toon Vermeule bij de transactie. De voormalig eigenaren blijven nog een aantal jaren betrokken bij de onderneming en gaan samen met Lifco Group op zoek naar geschikte opvolging van het management. De overname van Easy Life is de eerste transactie van Lifco op de Nederlandse markt.

Export

Aandeelhouders en huidige eigenaren Jan Laugeman en Toon Vermeule zagen in 1998 een gat in de markt en begonnen met het ontwikkelen, produceren en verkopen van waterbehandelingsproducten op natuurlijke basis. Daarnaast verkoopt het bedrijf visgezondheidsproducten en waterplantenvoeding voor aquaria en vijvers onder eigen merk.

De organisatie exporteert anno 2021 naar meer dan 45 landen. Easy Life levert via groothandels en distributeurs aan de detailhandel.

Verdieping

Overname-adviseur Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames: “De huidige eigenaren hebben een zeer efficiënt en intelligent georganiseerd bedrijf neergezet met hoogwaardige zelf ontwikkelde, veelal organische, producten. Ondanks dat ze al in 45 landen actief zijn, is er nog veel marktverdieping mogelijk in de huidige afzetmarkten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.