Nieuws
Trigovit starch
Foto: Crespel & Deiters.

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) beschouwt het witte pigment titaandioxide (E 171) niet langer als een veilig additief in diervoeder. Trigea, specialist in functionele ingrediënten op basis van tarwe, komt met een declaratievriendelijk alternatief: Trigovit Starch.

Werking

Trigovit Starch is een natuurlijk tarwezetmeel dat wordt geproduceerd door fysieke scheiding. De grootte van de zetmeelkorrels is zeer klein (minder dan 10 μm), zodat er tien keer meer deeltjes in hetzelfde volume zitten in vergelijking met conventioneel mais- of tarwezetmeel. Het zetmeel verdeelt zich homogeen in het eindproduct zonder te bezinken. Het is ook vrij stromend en dispergeerbaar, neutraal van smaak en licht verteerbaar.

Witheid

Het product heeft een natuurlijke hoge mate van witheid en verheldert visueel diverse toepassingen in diervoeding. Dit zetmeelbestanddeel van Trigea is niet chemisch gemodificeerd, niet schadelijk voor de gezondheid en heeft geen E-nummer.

Trigovit Starch heeft een witheid (helderheid) van 98,17 op de schaal van 0 (zwart) tot 100 (wit). In diervoedingstoepassingen zorgt het voor een duidelijk oplichtend effect en kan het bijvoorbeeld in snacktoepassingen worden gebruikt om offset optische highlights te creëren.

Advisering

Maximilian Hegge, salesmanager bij Trigea, licht toe: “De vraag naar een natuurlijk alternatief voor titaandioxide is enorm toegenomen sinds de EFSA-notificatie en het verbod in de voedingssector. We komen dit onderwerp regelmatig tegen op beurzen en klantbijeenkomsten. Wij helpen fabrikanten om zich voor te bereiden op mogelijke wetswijzigingen en zorgen ervoor dat ze hun product net zo visueel aantrekkelijk kunnen maken als voorheen, maar dan met een natuurlijke, hernieuwbare grondstof.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.