Nieuws
Anido zonder datum

Anido 2022 wordt uitgesteld naar 4 en 5 september 2022. Dat maakt de beursorganisatie bekend. De onzekerheid en ongerustheid omtrent de omicronvariant zorgde voor de nodige annuleringen van standhouders, waardoor de organisatie geen kwalitatief volwaardige beurs meer kan garanderen.

De beurs in Kortrijk Expo stond oorspronkelijk gepland voor 13 en 14 februari 2022. Vanuit de Vlaamse overheid kan en mag Anido officieel gewoon doorgaan in februari omdat beurzen onder het handelsprotocol (winkels en winkelcentra) vallen en zodoende niet als evenement worden gekenmerkt.

“Sinds kort moeten we echter het hoofd bieden aan een nieuwe coronagolf die aangedreven wordt door de exponentiële verspreiding van de omicronvariant”, schrijft de beursorganisatie in een persbericht.

Ongerustheid

“Diverse exposanten uitten dan ook hun ongerustheid omtrent deze opmars en de gevolgen hiervan op vlak van uitval van personeel, wat niet enkel de werking van de eigen onderneming bemoeilijkt maar ook de invulling van de beursstand. Deze onzekerheid en ongerustheid leidde de voorbije week tot diverse annuleringen, waardoor het beursaanbod in februari in het gedrang kwam.”

Nieuwe datum

“Om een voldoende representatief aanbod te kunnen garanderen aan onze professionele bezoekersdoelgroep, hebben wij daarom de beslissing genomen om de beurs te verplaatsen naar 4 en 5 september 2022.” Deze periode vroeg in het najaar werd afgestemd op andere internationale beurzen en met diverse stakeholders. Ook de vakbeurs DIY, Pro & Garden, die op de maandag overlapt met Anido in Kortrijk Xpo, verhuist mee naar dezelfde week.

Reeds geregistreerde bezoekers worden per mail ingelicht dat hun bezoekersbadge automatisch wordt omgezet naar een geldige bezoekersbadge op de nieuwe data.

Lees ook: Anido 2022 nagenoeg volgeboekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.