Nieuws
Afbeelding: Prins Petfoods

Onder het motto ‘Check die drol!’ lanceert Prins Petfoods dit voorjaar een informatieve campagne waarbij de ontlasting van honden en katten centraal staat.

Uit onderzoek, dat reacties van 1692 honden- en katteneigenaren opleverde, blijkt dat er veel vragen zijn over hoe de ontlasting van een dier er eigenlijk uit hoort te zien. Wat zijn alarmsignalen, en wat moet je dan doen?

Dr. Ollie

Via checkdiedrol.prinspetfoods.nl kunnen eigenaren de drol van hun dier checken en een gericht (voedings)advies krijgen. Daarbij worden ze geholpen door de ludieke Dr. Ollie, een geanimeerde vlieg met veel praktijkervaring.

Hij legt aan de hand van een scorekaart uit dat de vorm en kleur van honden- en kattendrollen iets zeggen over de voeding, spijsvertering en daarmee de gezondheid van het dier.

Voeding

Het blijkt dat 39% van de honden- en 21% van de katteneigenaren weleens is overgestapt naar een andere voeding, in de hoop dat de ontlasting van hun dier daar beter van zou worden. Die overstap had bij maar liefst 90% van de honden en 80% van de katten het gewenste effect.

Tijdens de campagne ontvangen eigenaren bij aankoop van een Prins Protection voeding met prebiotica en probiotica voor een goede spijsvertering een gratis poepzakjeshouder of kattenbakschepje voor hun dier.

Lees ook: Prins Petfoods lanceert lespakket voor basisscholen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.