Nieuws

Symrise neemt Schaffelaarbos over

Foto: Symrise

Het Amerikaanse Symrise heeft aangekondigd dat het een koopovereenkomst heeft getekend voor de overname van Schaffelaarbos, een in Nederland gevestigde marktleider voor ei-eiwit in diervoeding in de EU.

Met deze transactie zet Symrise naar eigen zeggen een belangrijke strategische stap in zijn versnelde wereldwijde uitbreiding in Pet Nutrition.

De jaaromzet van Schaffelaarbos bedraagt ​​circa 25 miljoen euro. De afronding van de transactie wordt verwacht in januari 2022. Het aankoopbedrag is niet bekendgemaakt.

Kansen

“De overname van Schaffelaarbos biedt een uitstekende kans om de ambitie van Symrise om een ​​wereldwijde referentiespeler te worden in voedingsoplossingen voor huisdieren te versnellen en tegelijkertijd bij te dragen aan een positief circulair voedselsysteem”, zegt Dr. Jean- Yves Parisot van Symrise.

“Door de twee toonaangevende experts in de sector samen te brengen, zullen we ons productassortiment op het gebied van hoogwaardige eiwitten uit eieren uitbreiden en tegelijkertijd onze waardepropositie op het gebied van smaak, voeding en gezondheid versterken”, aldus Parisot.

ADF/IsoNova

In 2019 zette Symrise zijn eerste stap in Pet Nutrition met de overname van ADF/IsoNova, de referentieleverancier van hoogwaardige kippen- en ei-eiwitten voor de Amerikaanse petfood-industrie, waarmee hij een nieuw marktsegment aanbood.

Met de recente overname van Schaffelaarbos breidt Symrise nu haar wereldwijde aanwezigheid verder uit en neemt het onmiddellijk een leidende positie in op de Europese eiereiwitmarkt, met langetermijntoegang tot hoogwaardige grondstoffen en een klantenbestand bestaande uit toonaangevende spelers in petfood.

Valorisatie

“Ik ben erg enthousiast over deze transactie. Onze twee organisaties hechten waarde aan de industriële nabijheid van onze klanten en delen een gemeenschappelijke visie op basis van de valorisatie van bijproducten”, zegt Schaffelaarbod-directeur Mathieu Woltring. “Samen versnellen we onze reis en bundelen we onze krachten om de petfoodbusiness in de toekomst nog duurzamer te maken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.