Nieuws
Renske
Foto: Renske Natuurlijke Diervoeding.

Renske Natuurlijke Diervoeding komt in actie voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Van iedere verkochte Renske Tetra vers bereide maaltijd gaat de aankomende maanden een deel van de opbrengst naar het goede doel. “We hopen zo meer dan 12.500 euro in te zamelen”, zegt directeur Elma van den Berg.

Dat de actie gekoppeld is aan de nieuwe Renske Tetra-lijn is volgens Van den Berg een logische. “Deze vers bereide maaltijd – die verkrijgbaar is in tien smaken – is duurzaam verpakt. We doen er alles aan om onze ecologische pootafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarom kiezen we voor de duurzame Tetra Recart-verpakking. De CO2-uitstoot van deze verpakking ligt maar liefst 80% lager dan bij andere verpakkingen. Het is FSC-gecertificeerd en recyclebaar.”

Van iedere verkochte Renske Tetra vers bereide maaltijd gaat in maart, april en mei een deel van de opbrengst naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Aanleiding

Het idee voor deze actie is ontstaan na contact met een partnerbedrijf uit Polen. “Op nog geen honderd kilometer van hun bedrijf exploderen de bommen. Zij zien aan de grens tussen Oekraïne en Polen de toestroom van vele vluchtelingen. Sommigen zijn zelfs met hun honden of katten op de vlucht. De angst en onzekerheid is er voelbaar. Daarvoor willen we onze ogen niet sluiten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor ons namelijk dat je klaarstaat voor anderen.”

Goed doel

Het geld dat Renske Natuurlijke Diervoeding ophaalt, wordt gedoneerd aan de Polish Humanitarian Action. “Deze organisatie bestaat al meer dan twintig jaar. Sinds 2014 zijn ze actief in Oekraïne. Zij weten precies wat de mensen nu nodig hebben. Daarnaast wordt er gezocht naar een betrouwbare partij, waarmee we in samenwerking meer voor de huisdieren in het getroffen gebied kunnen betekenen.”

Samen in actie

“Wij vinden het heel belangrijk om aandacht te hebben voor mens en milieu. Het creëren van een betere wereld is namelijk onze gezamenlijke verantwoordelijkheid”, zegt Van den Berg. “Daarom is het goed om samen in actie te komen nu er een humanitaire ramp dreigt in Oekraïne. Het zou dan ook mooi zijn als meer partners zich bij ons initiatief aansluiten.”

Lees ook: Nieuwe website Renske Natuurlijke Diervoeding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.