Nieuws

Interzoo dit jaar weer fysiek

Foto: Interzoo

De voorbereidingen voor Interzoo 2022, van 24 tot 27 mei in Neurenberg, zijn in volle gang. Op dit moment hebben 1300 exposanten uit meer dan 60 landen zich aangemeld. Dat meldt organisator WZF. Nadat het evenement vorig jaar volledig digitaal plaatsvond, staat er nu weer een fysieke editie op het programma.

Met het opheffen van de meeste reisbeperkingen en de bewezen hygiënestrategie verwacht Dr. Rowena Arzt van WZF eind mei sterke internationale bezoekersaantallen. “Bij eerdere edities kwam meer dan een kwart van de bezoekers uit Duitsland en driekwart uit andere landen – ongeveer 42% uit andere delen van Europa en iets meer dan 30% van buiten Europa.”

“We verwachten vergelijkbare cijfers op Interzoo 2022, maar wel met minder bezoekers uit sommige Oost-Europese en Aziatische landen gezien de situatie daar”, zegt Arzt.

Ontwikkelingen

“Ondanks de uitdagingen die Covid-19 met zich meebrengt, heeft de wereldwijde huisdierenindustrie zich de afgelopen twee jaar positief ontwikkeld”, zegt Norbert Holthenrich, voorzitter van de German Pet Trade & Industry Association. “Sinds het begin van de pandemie zijn toeleveringsketens echter ernstig verstoord, met productieproblemen en leveringsproblemen tot gevolg.

Holthenrich ziet Interzoo als een kans om de focus te veranderen en de weg vrij te maken voor nieuwe zaken. “Fabrikanten en kopers kunnen elkaar weer persoonlijk ontmoeten op ’s werelds toonaangevende beurs in Neurenberg om nieuwe zakelijke contacten te leggen en interessante producten te ontdekken.”

Petfood Forum

Naast het brede aanbod van producten en diensten van de exposanten, biedt het bijbehorende ondersteunende programma nog meer voordelen voor de deelnemers. Zo vindt op de dag voordat de eigenlijke beurs begint, op 23 mei, een dagvullende conferentie plaats in de vorm van Petfood Forum Europe, waar experts spreken over de laatste trends, onderzoeken en innovaties op de petfoodmarkt in Europa.

De conferentie, die wordt gehouden in samenwerking met WATT Global Media, biedt een gelegenheid voor interactie en netwerken. Er is een aparte evenementenpagina beschikbaar voor registratie.

Lees ook: Samenwerking Petfood Forum Europe en Interzoo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.