Nieuws

Als het gaat om kattenvoeding, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder de specifieke behoeften van je kattenvriend. Hoewel sommige trends in wat je moet weten over kattenvoeding van jaar tot jaar onwrikbaar blijven, hebben de afgelopen jaren veel veranderingen teweeggebracht in de wereld van het opvoeden van huisdieren. Zo wordt online je kat verzekeren steeds vaker gedaan als het dier nog jong is, maar eigenaren van huisdieren letten ook steeds vaker op hun voedingsbehoeften en proberen hen de best mogelijke voeding te geven. Enkele van de belangrijkste trends op het gebied van kattenvoeding voor 2022 vind je hieronder! 

Supplementen 

Supplementen voor huisdieren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Enkele topkeuzes zijn:

  • Vitaminen
  • Visolie
  • Probiotica
  • Diverse huisdierveilige CBD producten

Mensen gebruiken dagelijkse supplementen om hun evenwichtige voedingsdoelen te bereiken. Om soortgelijke redenen kunnen supplementen aan katten worden gegeven, vooral wanneer kattenvoer alleen niet voldoende is. Veel eigenaren van huisdieren hebben ontdekt dat CBD-producten voor huisdieren ook remedies kunnen bieden voor veelvoorkomende gezondheidsgerelateerde problemen, zoals angst, pijn en ontsteking. Het is natuurlijk aan te raden om met je dierenarts te praten voordat je je kat supplementen geeft.

Dieetbeperkingen

Net als mensen kunnen katten ook allergieën of intoleranties ontwikkelen voor bepaalde voedingsmiddelen en ingrediënten. Hoewel je jonge kitten misschien geen specifieke voedingsbehoeften heeft, is het het beste om zijn hele leven op zijn dieet te letten. Het is heel goed mogelijk dat naarmate je kat ouder wordt, ze een allergie kan ontwikkelen. Zelfs als je kat geen allergie heeft, kun je merken dat ze een bepaalde voedselintolerantie heeft. Sommige mensen moeten mogelijk veel suikerhoudend of vet voedsel vermijden dat een onrustige maag kan veroorzaken, en hetzelfde kan gelden voor je kat. Houd hier rekening mee! 

Online

Veel eigenaren van huisdieren kiezen er nu voor om online te winkelen en zich aan te sluiten bij abonnementen in plaats van elke maand in de winkel te winkelen voor kattenbenodigdheden zoals voedsel, lekkernijen en strooisel. Hoewel het al vele jaren een optie was, is online winkelen de laatste tijd enorm in populariteit gestegen, voornamelijk als gevolg van de recente pandemie en quarantainemandaten. Dit wordt niet alleen gedaan bij het kopen van voedsel voor katten, mensen kiezen er ook steeds vaker voor om het dier online te verzekeren via diks.nl. Er zijn veel voordelen aan online winkelen, zo is de kans groot dat het eten voor je kat op voorraad is en snel bezorgd wordt. 

Hoogwaardig

Het is geen geheim dat de meeste eigenaren van huisdieren hun katten behandelen als een lid van hun gezin of zelfs als een van hun kinderen. Onze huisdieren zijn gekoesterde en geliefde metgezellen die we met de grootste zorg willen behandelen. Om nog maar te zwijgen, het kan leuk zijn om je kattenvriend van tijd tot tijd te verwennen. Met dit in gedachten zou het geen verrassing moeten zijn dat veel katteneigenaren nu meer investeren in hoogwaardige producten. Dit kan het uitgeven van extra geld aan specifieke voedselmerken zijn of het kopen van eersteklas producten zoals halsbanden, bedden en speelgoed.

Dit artikel betreft commerciële content en valt buiten de verantwoording van de redactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.