Nieuws
Prins Petfoods Stichting Blijf
In het midden Peter Haspels van Prins met de vertegenwoordigers van Stichting Blijf. Foto: Prins Petfoods.

Prins Petfoods gaat samenwerken met Stichting Blijf, een organisatie die zich richt op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals voor mensen met dementie. Deze bijzondere honden kunnen voortaan rekenen op de 100% natuurlijke voeding en kennis van Prins en op advies en begeleiding van het Prins CareTeam.

De geselecteerde contacthonden van Stichting Blijf wonen en werken met een zorgprofessional. Stichting Blijf zorgt dat mensen met dementie die het contact met hun omgeving dreigen te verliezen hulp krijgen van een zorgprofessional met een professioneel opgeleide contacthond.

Vanuit het contact met de hond kan hulp geboden worden die anders niet of veel moeizamer geboden wordt. Met het inzetten van een Blijf zorgduo wordt onnodige eenzaamheid voorkomen en krijgt elke cliënt een draaglijker leven, wat vaak ook een positief effect heeft op de relatie met de mensen die de cliënten liefhebben.

Samen zorgen voor een topconditie

De zorgduo’s, zoals de combinatie van de zorgprofessional en de contacthond bij Blijf worden genoemd, volgen een intensief geaccrediteerd opleidingsprogramma van ongeveer 2 jaar. Daarna blijft Stichting Blijf de zorgduo’s actief begeleiden op de werkvloer.

Om de contacthonden verantwoord in te kunnen zetten, is het belangrijk dat ze in topconditie zijn. Daarom zocht Blijf de samenwerking met Prins voor onder meer voeding, begeleiding en educatie. Beide partners delen een grote passie voor dieren, zetten zich graag in voor het verbeteren van het dierenwelzijn en kijken uit naar een fijne samenwerking.

Kennis en passende voeding

“Het contact met het CareTeam van Prins verloopt heel prettig. Onze contactpersonen zijn vriendelijk en behulpzaam en hebben veel kennis op het gebied van voeding”, zegt Judith Hoes, instructeur bij Stichting Blijf. “Wij benaderen iedere handler en iedere contacthond als een individu. Het uitgebreide assortiment van Prins zorgt ervoor dat er voor iedere hond passende voeding is.”

De contacthonden van Blijf worden beloningsgericht getraind en een verantwoorde beloning hoort daar ook bij. “De eerste ervaringen met de Prins Train & Care beloningscrèmes zijn zeker positief, de honden vinden het heerlijk.”

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. Ruim 2% verblijft in een verpleeghuis. Blijf is op dit moment actief in 19 zorglocaties met 22 zorgduo’s.

Lees ook: Prins lanceert campagne ‘Check die drol!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.