Nieuws
darmgezondheid honden verbetert

Phileo Lesaffre lanceert Actisaf Sc50 PET in de VS, het eerste probioticum ooit dat goed blijft werken tot 18 maanden na de productiedatum van het voer.

Rodolphe Rabot, Phileo’s Pet Global Species Manager legt uit: “We hebben Actisaf Sc50 PET ontworpen na 4 jaar onderzoek en ontwikkeling met universiteiten, onderzoekscentra en belangrijke industriële partners. Actisaf Sc50 PETis een gistprobioticum dat speciaal is ontwikkeld om technologische uitdagingen met betrekking tot diervoeders aan te pakken. Met unieke eigenschappen om de houdbaarheid te garanderen, is Actisaf Sc50 PET specifiek ontwikkel om gemakkelijk en veilig te mengen met poedersmaakstoffen en om na extrusie de coating van droog voedsel mogelijk te maken”.

Microparelvorm

“Om deze toepassingsstrategie te kunnen implementeren”, vervolgt Cécile Sampsonis, R&D Manager – Productformulering bij Phileo Lesaffre, “hebben we een specifiek proces ontwikkeld om Actisaf Sc50 PET met een microparelvorm te produceren. Elke microparel, met een gemiddelde van 500 micron, bevat elk meer dan 4.000.000 actieve levende probiotische cellen. Deze microparelvorm helpt ook om de omgevingsuitwisseling met water en zuurstof te beperken, om de weerstand te verbeteren. Deze unieke vorm waarvoor patent is aangevraagd, is ontwikkeld dankzij een speciaal fermentatie- en droogproces op een specifieke productielijn die door Lesaffre wordt gebruikt. Actisaf Sc50 PET heeft een uitzonderlijke vloeibaarheid en is stofvrij in vergelijking met standaard poedervormen.”

Verschillende onderzoeken

“Het probioticum is in verschillende onderzoeken getest bij gezonde volwassen honden, vervolgt Dr. Ashraf Adib Lesaux, R&D Pet Manager bij Phileo. In deze studies werd een voedingstransitiemodel gebruikt om een ​​fysiologische darmdysbiose te creëren, ontworpen om te evalueren hoe het product zowel de samenstelling als de activiteit van de microbiota vormt, terwijl het ook representatief is voor normale levensomstandigheden.
Deze onderzoeken bevestigden:

  • Actisaf Sc50 PET is veilig en wordt goed verdragen door honden.Tijdens het onderzoek werden geen suppletiegerelateerde veranderingen gevonden met betrekking tot hematologische of klinisch-chemische parameters. Lichaamsgewichten bleven gehandhaafd gedurende de onderzoeken voor alle honden.
  • Actisaf Sc50 PET stimuleert mucosale immuniteit, zoals bewezen door verhoging van fecale IgA.
  • Actisaf Sc50 PET heeft een positief effect op de fecale kwaliteit door de verlaging van de pH en van fecale bederfactieve verbindingen die worden geproduceerd door eiwitkatabolisme. Actisaf Sc50 PET kan dus helpen om problemen met betrekking tot hondenfecale geur te verminderen en de spijsverteringshygiëne te ondersteunen.
  • Actisaf Sc50 PET draagt ​​bij aan de balans van de darmmicrobiota door de bacteriële populaties gunstig te moduleren (toename van nuttige bacteriën en afname van potentieel pathogene bacteriën), vooral wanneer het darmkanaal wordt uitgedaagd door diëten. “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.