Nieuws
Lena & lou
Foto: Lena & Lou.

Lena & Lou, het Belgische merk van plantaardige hondensnacks, lanceert horecakoekjes voor honden.

Honden zijn meer dan ooit deel van het gezin en gaan dus ook vaker mee op café of restaurant. Heel wat zaken bieden al drinkbakjes aan. Maar terwijl het baasje een speculaasje bij de koffie krijgt, is er doorgaans geen knabbeltje voor de viervoeter.

Horecaboxen

Daar speelt Lena & Lou nu op in door speciale horecaboxen te lanceren. Boxen met daarin ambachtelijke, plantaardige koekjes waarmee je ook iets moois terugdoet voor de samenleving. Lena & Lou is een inclusief bedrijf waar mensen met een verstandelijke beperking mee de scepter zwaaien.

Hondvriendelijke zaken

Met de horecakoekjes mikt Lena & Lou op hondvriendelijke zaken. Daarvoor werken ze samen met Sir Jerom d’Anvers: een initiatief van Kathleen Govaers en haar teckel Jerom die op hun website sirjerom.be alle hondvriendelijke horecazaken in kaart brengen. “Wij zoeken vooral naar plekken die voor baasje én hond leuk zijn: waar ik gezellig en lekker kan eten en waar Jerom zich welkom voelt”, vertelt Govaers. “Zijn er bijvoorbeeld drinkbakjes met vers water? Daar kijken we naar.”

Label

Zaken die aan deze criteria voldoen, krijgen een label van Sir Jerom en Lena & Lou. “Vergelijk het met de rode Michelin-sticker, maar dan voor hondjes. Voor mij was er meteen een match met Lena & Lou, aangezien ik lang gewerkt heb bij een zorgbedrijf dat mensen met een beperking ondersteunde”, aldus Govaers.

Lena & Lou
Het team van Lena & Lou. (Foto: Lena & Lou).

Inclusief bedrijf

Lena & Lou (tot voor kort ‘Buddy’), ontstond vanuit de droom van oprichter Helena om een leuke job vinden. Omdat ze geboren werd met een verstandelijke beperking, was dat niet zo eenvoudig. Na heel wat teleurstellingen, besloot ze de jobzoektocht – letterlijk en figuurlijk – een koekje van eigen deeg te geven.

Helena houdt van bakken en is dol op hondjes. Zo ontsproot het idee om zelfgemaakte hondenkoekjes op de markt te brengen. De bedrijfsnaam ‘Lena & Lou’ is genoemd naar Lena – de bijnaam van Helena – en haar hondje Lou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.