Nieuws

Mintrex gechelateerde mineralen en sporenelementen van Novus International, behoort tot een nieuwe categorie voeringrediënten. De Association of American Feed Control Officials (AAFCO) is hier tijdens de commissievergadering ‘Ingredient Definities’ in Austin (Texas) mee ingestemd.

Belangrijke stap

“De vorming van een nieuwe categorie voor Mintrex is een erg belangrijke stap. Het geeft ons de mogelijkheid om een nieuwe klasse van sporenelementen te definiëren”, zegt Chris Knight, vicepresident Onderzoek & Ontwikkeling bij Novus. “Deze aankondiging toont aan onze klanten in de diergezondheid en voedingsindustrie, dat Mintrex een volgende-generatie sporenelement is, dat echt is gedefinieerd als een chelaat.”

Chelatie

In wetenschappelijke termen, betekent chelatie dat de spoormineralen in Mintrex zijn gebonden met een ligand. Dit creëert een stabiel complex in de zure pH van het bovenste maagdarmkanaal, vermindert het uiteenvallen (dissociatie) van het mineraal, helpt schade te verminderen als gevolg van antagonisme en beschermt het mineraal voor efficiënte levering en opname in de dunne darm.

Voeders

Mintrex Cu, Zn en Mn leveren de essentiële sporenelementen koper, zink en mangaan. Het kan worden toegevoegd aan voeders voor gezelschapsdieren en paarden, maar ook aan voeders voor pluimvee, melkvee, vleesvee en varkens. Omdat het een biobeschikbare mineralenbron is, wordt Mintrex in veel grotere mate opgenomen en gebruikt door het dier dan vergelijkbare anorganische sporenelementsupplementen. Dit stelt voerproducenten in staat om efficiëntie te handhaven met minder mineralen.

Verheugd

“We zijn verheugd erkenning van deze nieuwe feed ingrediënt definitie te hebben verdiend,” zegt Knight, “maar het is nog meer de moeite waard om onze klanten een innovatieve vorm van sporenmineralen te kunnen bieden die het terugverdienen van hun investering maximaliseert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.