Nieuws

Nestlé lanceert nieuw hondenijs

Nestlé heeft in de VS het ijs-assortiment voor de hond Frosty Paws Bites uitgebreid met kleine ijssnacks voor honden. De snacks zijn ook geschikt voor honden die lactose-intolerant zijn.

Snacks

Het gaat om kleine snacks die worden verkocht in een verpakking van 50 stuks. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken pindakaas en vanille en hebben een coating van vanille. Het ijs bevat eiwitten, vitamines en mineralen, maar geen melk, stelt Nestlé.

Geschiedenis

Diane McIntyre, marketingmanager bij Frosty Paws: “De ijssnacks werden uitgevonden in de jaren 70 door William Tyznik, hoogleraar dierwetenschap aan de universiteit van Ohio. Hij was een trouw bezoeker van de lokale ijsboer, waar hij vaak twee oudere dames ijs zag voeren aan hun hond. Toen hij ze vertelde dat dit niet het meest geschikte voer is voor hun huisdieren, daagden de vrouwen hem uit om een hondvriendelijk alternatief te maken. Nadat hij verschillende recepten had uitgeprobeerd bij zijn eigen honden, lanceerde hij in 1979 de eerste ijscups voor honden in de smaak vanille. Nestlé introduceerde in 2005 de smaak pindakaas, aangezien uit onderzoek bleek dat dit de favoriete smaak is van honden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.